fredag 27. mai 2016

Fredagsfjas; Dårlig Hjort - kunne vært verre

Det har vært en så uendelig flott uke, sol, sommer, og litt for mye øl i parken her i Oslo. Første dagen var det faktisk en diskusjon om musikk, fordi gjengen min er så splittet, noen er heavy, noen er beliebers, noen er russelåter og Ponyville 2016. Hva er egentlig den perfekte sommermusikken?



Forrige måned så var jeg på Dårlig Hjort på Gamla;
http://blogg.deichman.no/musikk/2016/04/23/the-kendolls-skallebank-og-darlig-hjort-pa-gamla/

Tenkte at disse gutta kunne passe perfekt i parken, for alle, og det gjorde det.

Herregud, dette var jo allsang og passe kleine tekster. Er dette sommermusikken for 2016? Litt gitar, litt kleinhet, morsomme tekster og referanser i låtene sine som ALLE kjenner igjen. Trommene sitter tight og som de sier selv;


"Dårlig Hjort er en æddabædda pop-punk powertrio fra Oslo, hvis alle medlemmer har vokst opp i en stereotypisk Disneyfilm; ingen fedre som stakk av, ingen mødre på trygd, ingen brekte ben, men alltid den ene jenta som slapp unna eller sommerferien med gutta som skulle vart lenger. Musikken gjenspeiler 90-tallets ska og poppunk-kultur, med innflytelse fra band som Descendents, Rancid, Sublime, blink-182 og NOFX. Tekstene sirkulerer stort sett rundt temaer som å vokse opp, ramle utafor, se tilbake eller å bli forelska."


Sett de på Spotify før vi går videre. Takk. Albumet har 10 spor, så for å hylle tallet 10 har jeg spurt gutta om 10 ting. 


1. Dårlig Hjort, navnet, hva er greia?

Det er jo det feteste ordspillet da - ok, hvertfall nesten. Også er det akkurat passe barnslig til at det passer oss. Og logoen da! Hvor fett hjorten blendet sammen med rocketegnet. 

2. Musikknyheter sier dere skal prøve å vippe Oslo Ess ned fra tronen, trur dere Oslo Ess har skjønt det allerede siden deres siste album heter "Konge uten ei Krone"? og dere som er på vei har gitt tittelen "Kunne vært verre"?

Tviler på at Oslo Ess kjenner ubalanse på den trona der. Vi har møtt dem et par ganger, senest da vi ga dem skiva vår på Big Dipper i våres.  Venter fortsatt på at Åsmund skal ringe og spørre om dem kan varme opp for oss, men jeg veit ikke om han har telefonnummeret vårt.

3. Hva er planene for sommeren?  Sommeren blir dessverre stille i Hjorteparken. Mikkel er utenlands fra juni og ut august, han skal leve livets glade dager i California. Vi har faktisk gått glipp av et par mindre festivaljobber på grunn av det! Ellers blir det låtskriving da, på hver sin kant. Men hvis du drar sommeren litt lenger, er det homecoming gig og pizza party på Martins (vår hjemmebane – Lillestrøm) den 17. september.

4. Æddabæddapoppunk, jeg føler lissom det er sånn søt poke på den jenta du liker, for så å løpe bak nærmeste hjørne å gjemme seg for så å bli flau også sende et kleint smil og satse på å bli sammen, er det litt sånn dere er? Vi har alle ferdigskrevne lapper med «[navnet til en av de andre i bandet] spør deg. Sett ring: Ja, Nei, Kanskje» i lommeboka. Vi pleier ha flasketuten peker på backstage før gigs. Bare blitt nussing så langt, men håper det kanskje blir noe klining hvis albumet slår seg opp.

5. Har dere satset på å bli et sommerband? 
Good times hvis du får sommerfeeling av låtene våre, men vi ekke no utpekt sommerband ass. Vi er jo ganske inspirert av 90-tallets west coast musikk, og som mange vet er det jo sommer i California året gjennom målt i norsk skala.

6. Hva er favorittlåta/låtene deres akkurat nå? Ikke JUG! 
Vanskelig å velge. Jeg tror den låta jeg (Mikkel)  har hørt mest på siste ukene er Back to N.Y av det oppløste bandet Downtown Struts. De andre gutta er nok ikke helt uenige i at det er en fet låt, men kan neppe skrive under på at de har hørt den like mye. Dersom jeg skulle tippe har Anders funnet frem noe gammalt av blink-182 som han hører ihjæl, mens Eivinn mulig er dypt inne i Menzingers. Vi hører stort sett på den samma musikken. Alle har sine ytterpunkter, men overlapen er god.

 7. Løresgate 14, fortsatt mulig å komme på besøk dit? 
Døra er aldri låst, kompis. Alle har en øl, og morgen blir til kveld.

8. Hvilken Pokemon ville dere tre som en TREENIGHET startet med? Bulbasaur, Charmander eller Squirtle. 
Anders roper Charmander, men er tydelig at han ikke husker at førstebossen er Onyx, som ild ikke er så sjukt effektivt mot. Squirtle derimot var alltid jævlig kul.

 9. Etter Prince, Bowie og Lemmy, hvis dere kunne safet en, hvem ville dere reddet? 
Jimi.


10. Noen nye låter på vei? 
Har allerede hatt første dagen i studio, og har spikret hvertfall to stk som kommer ut på andre siden av sommeren.


Dette er MIN sommermusikk! Øl, konserter, grilling, god venner og Dårlig Hjort, gleder meg til en sommer med evig mange High Fives! 


1 kommentar:

  1. hadde tenkt å trykke liker-knappen, men den var ikke her -.- men Dårlig Hjort er bra :P er på spillelista mi :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...